Vreme je za roštilj: 3 sosa za specijalitete sa roštilja
- 30.4.2017.
Tokom produženog prvomajskog vikenda, svi ćemo pripremati roštilj. Ono što gotovo uvek zaboravimo je sos, koji će svojim ukuson doprineti savršenom gurmanskom ugođaju. Mi vam danas predstavljamo 3 sosa koji su se nama najviše dopali. Probajte :)
1. Sos od paradajza
U kaserolu stavite da se na tihoj vatri ukrčka:
- 8 kašika sitno iseckanog paradajza
- 4 kašike balzamiko sirćeta
- 4 kašike vinskog sirćeta
- kašičica šećera
- jedna i po kašičica krupno iseckane ljute paprike
Posolite i pobiberite. Držite na hladnom do služenja
2. Preliv sa jogurtom
Očistite 4 čena belog luka i pripremite 500 gr gustog jogurta (grčki jogurt). Ispasirajte beli luk i pomešajte sa jogurtom. U tiganju propržite 2 kašike susama, dodajte zatim 2 kašike pavlake za kuvanje, posolite i pobiberite. Malo prohladite pa pomešajte sa jogurtom i belim lukom. Dobro ohladite pre služenja.
3. Preliv sa belim lukom
- 6 čenova belog luka
- 200 gr maskarpone sira
- 2 kašike kisele pavlake
- so, biber
Očistite beli luk, pa 3 čena ispasirajte sa 200 gr maskarpone sira. Umešajte zatim 2 kašike kisele pavlake i začinite prema ukusu. Preostali beli luk iseckajte i propržite na kašici maslinovog ulja pa dodajte pripremljenom kremu. Ohladite pre služenja.
Uživajte u produženom vikendu i roštilju :)