Testenine sa šparglama

  • 12.5.2016.
Testenine sa šparglama

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g testenine 
  • 125 g mekog sira
  • 30 g maslinovog ulja
  • 3 mlada bela luka
  • 500 g špargli
  • 1 kašičica soli
  • 1 prstohvat bibera

Priprema:

Korak 1:

Sir iseckamo na komadiće (ili narendamo). Beli luk sitno naseckamo. U manjoj posudi pomešamo sir, beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Smeša je gotova i ostavimo je sa strane. Špargle operemo, odstranimo drvenaste delove i isečemo ih na komade.

Korak 2: 

U veliki lonac sipamo vodu, posolimo i sačekamo da provri. Onda dodamo tersteninu, smanjimo vatru i kuvamo 8-10 min. Svaki proizvođač testenina na pakovanju iskaže koliko je vremena potrebno da se testenina skuva, pa se pridržavajte uputstva. Kada je pasta kuvana, odmah je ocedite i sipajte u činiju. Pristavite još jedan lonac sa vodom, za blanširanje špargli. Kad voda provri, ubacite špargle i kuvajte ih do 3 minuta, da omekšaju. Zatim ih dobro ocedite.

Korak 3:

Kuvanoj testetnini dodati smeđu sa sirom i i začinima, i špargle. Sve zajedno ponovo lagano izmešamo, dodamo soli i bibera ukoliko je potrebno, prema ukusu.

lagan i zdrav obrok je pripremljen. Prijatno!

Share News