Testenine sa šparglama
- 12.5.2016.
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g testenine
- 125 g mekog sira
- 30 g maslinovog ulja
- 3 mlada bela luka
- 500 g špargli
- 1 kašičica soli
- 1 prstohvat bibera
Priprema:
Korak 1:
Sir iseckamo na komadiće (ili narendamo). Beli luk sitno naseckamo. U manjoj posudi pomešamo sir, beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Smeša je gotova i ostavimo je sa strane. Špargle operemo, odstranimo drvenaste delove i isečemo ih na komade.
Korak 2:
U veliki lonac sipamo vodu, posolimo i sačekamo da provri. Onda dodamo tersteninu, smanjimo vatru i kuvamo 8-10 min. Svaki proizvođač testenina na pakovanju iskaže koliko je vremena potrebno da se testenina skuva, pa se pridržavajte uputstva. Kada je pasta kuvana, odmah je ocedite i sipajte u činiju. Pristavite još jedan lonac sa vodom, za blanširanje špargli. Kad voda provri, ubacite špargle i kuvajte ih do 3 minuta, da omekšaju. Zatim ih dobro ocedite.
Korak 3:
Kuvanoj testetnini dodati smeđu sa sirom i i začinima, i špargle. Sve zajedno ponovo lagano izmešamo, dodamo soli i bibera ukoliko je potrebno, prema ukusu.
lagan i zdrav obrok je pripremljen. Prijatno!