Sočni krompir pod "jorgan" slaninom
- 12.3.2016.
Slika govori više od 1000 reči, a za ukus krompira koji je pečen pod kriškama lepe mesnate slanine ne treba vam ni slika a ni reči. Dovoljno je da zamislite i verovatno već osetite i miris i ukus!
Recept za vas pripremila Snežana Gavrančić a u posuđu Rosmarino Hot Stone
Sastojci za 2 osobe:
- 3 srednja krompira očišćena i isečena na tanke kriške
- 200 ml vode
- 1 kašikica začina za supu
- biber, sušeni list peršuna ili ruzmarin – pospite šta volite
- 4 režnja mesnate barene slanine
i naravno, pekač Hot Stone sa žičanim umetkom!
Krompir oljuštite pa ga isecite na tanke pljosnate kriške kao za musaku, poslažite ga na dno pekača,
prelijte vodom i pospite začinima.
Preko njega spustite žičani umetak i na njega poslažite režnjeve slanine zasečene na par mesta. Poklopite i stavite u rernu na 200 stepeni 40-45 minuta.
Nema potreba da otvarate poklopac i proveravate, slanina neće zagoreti, a u isto vreme ispustiće višak masti po krompiru i tako mu dati slastan ukus, prosto će se topiti u ustima!