Recept za savršen pasulj
- 25.2.2016.
Kako se kuva najbolji pasulj?
Najboljii pasulj se kuva u ekspres loncu Thermoflow!
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 300 g suvih svinjskih rebara ili nekog suvog mesa
- veza zeleni
- 1-2 glavice crnog luka
- peršun
- lovorov list
- aleva paprika
- 2-3 čena belog luka
- ulje, so
Priprema
1. Pasulj operite. Najbolje ga je ostaviti da prenoći u hladnoj vodi, da bi lepo nabubrio. U ekspres lonac Thermoflow nalijte vodu, sipajte pasulj i ostavite da provri. Izbacite tu vodu, pa ponovo nalijte sa dosta vode, dodajte rebarca, peršun, lovorov list, vezu zeleni, beli luk, posolite i kuvajte na tihojvatri 40 - 60 min.
2. Kad je pasulj pri kraju, u tiganju na ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa dodajte kašiku brašna i aleve paprike. Kada otvorite ekspres lonac, dodajte mu postepeno ovu smesu sa lukom, uz stalno mešanje. Dodajte još soli ako je potrebno, kuvajte još desetak minuta i pasulj je gotov.
PRIJATNO!