Recept za pileće trakice sa povrćem i pirinčanom testeninom
- 15.4.2021.
Kuvanje u voku je uvek brzo i jednostavno. Brzo pripremate i probate različite kombinacije hrane. Mi smo se odlučili za pileće meso, povrće i pirinčane rezance, i moramo priznati da smo se potpuno oduševili ovom kombinacijom.
Sastojci:
- 350 g pilećih grudi
- 1 crni luk
- 1 češanj belog luka
- 350 g šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 200 g praziluka
- 150 g pirinčanih rezanaca
- 1 limun
- malo mlevenog đumbira
- 3-4 kašike soja sosa
- 100 g svežih sojinih klica
- 4 kašike susamovog ulja
- 2 dl bujona od povrća
- korijander
- bosiljak
- ostali začini prema želji
Priprema:
1.
Meso isecite na tanke trakice. Savet: kako bi vam mesance bilo što tanje, režite ga dok je lagano zaleđeno. Limon iscedite, izrendajte malo kore i ostavite da odstoji u posudi. Pomešajte meso, soja sos, đumbir i beli luk. Ostavite da odstoji u marinadi oko pola sata.
2.
Luk sitno iseckajte. Šargarepu i papriku narežite na tanke rezance a praziluk na kružiće. Sojine klice operite i ocedite.
3.
Vok stavite na šporet i u njemu zagrejte malo ulja. Na njemu ravnomerno propržite mariniranu piletinu. Dodajte pripremljeno povrće i dinstajte dok ne omekša (oko 7 min). Sojine klice pomešajte sa povrtnim bujonom i dodajte u vok.
4.
Dok se piletina dinsta, u slanoj vodi skuvajte pirinčane rezance. Vreme kuvanja prilagodite uputstvu na ambalaži. Pirinčani rezanci se brzo skuvaju, ne treba im više od oko 2 minuta.
5.
Izdinstanom povrću i mesu dodajte rezance i začine, dobro promešajte i dinstajte još minut.
6.
na kraju dodajte limunov sok i izrendanu koricu. Sve je spremno za serviranje. Prijatno!
Još nešto: u Vitapur ponudi nalazi se nekoliko vrlo kvalitetnih vokova uz koje će vam priprema obroka biti prava zabava. Pogledajte!