Recept za domaći ćureći burger
- 14.7.2017.
Od sada hamburgere pripremajte kod kuće! Otkrivamo vam jednostavan recept kako pripremiti ovaj popularan specijalitet.
Sastojci:
- 500 g mlevenih ćurećih prsa
- 8 naseckanih kapara
- 1/2 glavice crnog luka (isečenog na kolutove)
- so i biber
- 2 kašike soja sosa
- pola glavice sitno naseckanog crnog luka
- 100 g pasulja
- pola komorača (donji deo, isečen vrlo tanko)
- dva peciva za hamburger
- 2 kašičice maslinovog ulja
- Jedan paradajz
- nekoliko listova salate
- 2 kriške sira
Priprema:
U posebnoj činiji pomešajte meso, kapare, jednu kašičicu soja sosa, iseckani luk, a zatim posolite i pobiberite.
Smesu sa mesom ostavite 30 minuta na hladnom mestu da odstoji, a nakon toga oblikujte ga u hamburger.
U drugoj posudi pomešajte kolutove luka, pasulj, komorač, dodajte malo ulja, kašičicu soja sosa, pa so i biber.
Burgere prvo zapecite na jakoj vatri (1 minut sa svake strane), a zatim snizite temperaturu pa pržite dok se meso lepo ispeče.
Peciva prepolovite i kratko prepecite unutrašnju stranu.
Na pecivo stavite salatu, meso, sir, zatim opet salatu i na kraju kriške paradajza.
Nemojte dodavati bilo kakve soseve jer sadrže dodani šećer i kalorije.
P. S. Burger je toliko dobar da vam neće ni trebati ddoatni sosevi :).
Prijatno!
Recept pripremio: Blaž IvanovičRosmarino kuvar u Ex Masterchef Slovenija Contender |