Pohovane kriške
- 11.3.2016.
Najbolji trenuci zimske melanholije: prženice na malo drugačiji način :) Ukusna i jednostavna poslastica za celu porodicu.
Pohovane kriške
Sastojci:
4 kriške hleba sa puterom
3 јаја
kesica vanilin šećera
šećer (malo za mleko, malo za posipanje)
2 dcl mleka
ulje za prženje
malo ruma
Priprema
1. Hleb sa puterom, ili običan, iseći da kriške debljine 1,5 cm
2. Zagrejati ulje (kao za prženje krofni). Kriške hleba na kratko potopimo u mleko u koje smo dodali šećer, vanilin šećer i rum. Pazite da ne preterate sa potapanjem, jer će se hleb raspadati. Zatim na trenutak potopiti u razmućena jaja i odmah pržiti na vrelom ulju.
3. Pohovane kriške posuti kristal šećerom dok su još tople.
Savet: poslužite ih sa džemom od malina ili jagoda.
Prijatno! J