Pita sa slatkim sirom i groždjem
- 12.9.2017.
Ovu preukusnu pitu je napravila naša saradnica, kuvarka i blogerka Snežana Gavrančić. Pripremite danas za večeru ili kao lagani dezert za posle ručka. Da vidimo šta kaže Snežana, kako se ovo priprema.
"Pita sa slatkim sirom i grožđem jedna je od meni dražih. Dobar neslani sir u kombinaciji sa slatkim crnim grožđem daje i punoću i svežinu kolaču. Odličan je uz kafu ili čaj, brzo se sprema a nije ni skupa. Ukoliko volite, uvek umesto svežeg grožđa možete koristiti sušeno, ili brusnice.
Ovaj recept kreiran je u saradnji sa kompanijom Vitapur RS.
U izradi recepta korišćeno je posuđe iz njihove kolekcije Rosmarino Hot Stone.
Sastojci:
- 500 gr tankih kora (8 listova kore)
- 500 gr punomasnog neslanog sira
- 100 gr šećera (slobodno dodajte više ako volite da je baš slatka)
- 2 kašike griza
- 300 gr crnog groždja
- prah šećer za posipanje
- ulje
- voda
Priprema:
Pomešajte u činiji sir, šećer i griz da dobijete ujednačenu masu. Dve tanke kore poprskajte sa malo ulja, premažite sa pripremljenim sirom i poslažite groždje naizmenično. Ja obično stavim 10-15 zrna groždja. Umotajte kao štrudlu i stavite u podmazan pekač ili pleh. Tako radite dok ne potrošite kore i sir. Umotanu pitu poprskajte odozgo sa mešavinom ulja i vode i stavite da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu isecite, pospite prah šećerom i ukrasite groždjem.
Uživajte!"
Recept pripremila Snežana GavrančićKuvarica i blogerka |
Povezane novosti