Recept: Nasuvo sa krompirom i spanaćem
- 20.10.2017.
Vojvođani vole "nasuvo" - njihovo starinsko posno jelo, od testa rukom mešenog i rastanjenog oklagijom, sa kockicama kuvanog krompira i prženog crnog luka. A "nasuvo" je ovoga puta malo modifikovano i, za sve one koji vole spanać, sigurno neće biti zamerke ovom posnom jelu!
Rezanci nisu mešeni već kupljeni u radnji, ali ako imate vremena preporučujem da napravite svoje. Rezanca sam obarila skupa sa isečenim kockicama krompira. Nije korišten ni svež spanać već je i on ovoga puta kupljen briketiran i zamrznut. Spanaću je sada sezona pa možete nabaviti svež na obližnoj pijaci. Jelo će biti lakše i aromatičnije.
Sastojci za 2 osobe:
- 200 gr čipkastih rezanaca
- 2 veća krompira
- zamrznuti briketirani spanać - 8 briketa ili svež
- so, biber, začin za supu
Krompir oljuštite i isecite na sitnije kockice. Kockice krompira stavite da se kuvaju, pa na pola kuvanja ubacite u istu šerpu i izlomljene čipkaste rezance. Posolite malo. Skuvano ocedite. U posebnoj široj a dubljoj posudi ili tiganju, na malo ulja pustite da se otope do pola briketi smrznutog spanaća, pa preko njega izručite ocedjen krompir i rezance. Začinite po ukusu i mešajući lagano sačekajte da se spanać ujednači sa ostalim sastojcima. Možete dodati belog luka ako volite, ja sam ovoga puta to preskočila.
Prijatno!
Recept pripremila Snežana GavrančićKuvarica i blogerka |