Najlakši recept za ukusnu hobotnicu
- 14.7.2017.
Osvežite svoju trpezu i za promenu pripremite hobotnicu na različite načine.
Leto je vreme kada morska hrana najviše prija. Ako već niste, probajte hobotnicu koju možete pripremiti na različite načine.
Sastojci:
- 1 muškatna hobotnica
- 2 lovorova lista
- pola crnog luka
- 2 feferone
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber u zrnu (kafena kašičica)
- 4 češnja belog luka
Priprema:
- Rernu zagrejte na 130 stepeni C
- U veći pekač stavite sve sastojke i promešajte
- Pekač pokrijete aluminijumskom folijom
- Pečete 2 ipo sata (zviljuškom povremeno proverite da li je hobotnica meka)
- Pekač otkrijete i pustite da se hobotnica potpuno ohladi
- Hobotnica je tako pripremljena za dalju upotrebu (salate, karpaćo, roštilj...)
- Na tiganj daodate malo ulja i dobro zagrejete
- Delove hobotnice sa obe strane dobro zapečete (30–40 sekundi po strani)
- Pri kraju posolite i pobiberite
- Pre služenja pokapati kvalitetnim maslinovim uljem
Prijatno!
Recept pripremio: Blaž IvanovičRosmarino kuvar u Ex Masterchef Slovenija Contender |