Makaroni sa sirom

  • 26.2.2016.
Makaroni sa sirom

Kako napraviti savršene makarone sa sirom? Na internetu možete pronaći hiljade recepata na ovu temu. Ali mi smo za vas izdvojili najbolji :) Pročitajte:

Sastojci:

  • 50g bageta (hleba), isečenog na sitne komade                                             Vitapur - recepti
  • 2 kašike putera, plus 1 kašika rastopljenog putera
  • 350g spiralne, penne ili neke druge kratke paste
  • 2 čena belog luka, fino iseckana
  • 1 kašika slačice ili senfa
  • 3 kašike višenamenskog brašna
  • 500ml punomasnog mleka
  • 250g čedara, zrelog
  • 50g parmezana

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Pospite komadiće hleba preko Hot Stone pekača, da prekrijete dno, poprskajte raspoljenim puterom i začinite po ukusu. Pecite oko 6 minuta, dok hleb ne postane hrskav. Ostavite sa strane da se hladi.
  2. Kuvajte pastu 2 minuta kraće nego što piše na uputstvu za kuvanje na pakovanju. U međuvremenu, u kaseroli Hot Stone istopite preostali puter. Dodajte beli luk i slačicu/senf, propržite 1 min i umešajte brašno. Pržite još 1 minut a zatim postepeno dodajte mleko, sve dok ne dobijete fino ukuvan sos, bez grudvica. Krčkajte 5 minuta, konstantno mešajući, dok sos ne postane gušći. Skinite sa vatre, umešajte sav čedar i polovinu parmezana.
  3. Umešajte pastu u sos i začinite prema ukusu i prespite celu smesu u pekač Hot Stone. Pospite hrskavim hlebom i ostatkom parmezana i pecite oko 20 minuta dok pasta ne postane zlatkasta i hrskava.

Poslužiti uz neku osvežavajuću zelenu mešavinu salata.Vitapur recepti

Savet: ovako pripremljenu pastu možete pre pečenja i zamrznuti. Kada budete poželeli da je imate na trpezi, temeljno je odledite i ispecite u rerni.

Prijatno!

Share News