Lignje na mediteranski način
- 11.8.2017.
Leti nam najviše prija lagana hrana kao što je mediteranska kuinja. Lignje spremljene na mediteranski način su toliko ukusne da se jednostavno moraju naći na vašoj letnjoj trpezi.
Sastojci:
- pola konzerve paradajz pirea (pelat)
- 6 komada čeri paradajza (grubo iseckanih)
- pola glavice crnog luka (iseckanog)
- 6 češanja belog luka (iseckanih)
- 4 kašike maslinovog ulja
- so i biber
- 1 kašičica svežeg bosiljka
- 1 kašičica origana
- pola kašičice timijana
- 500 g očišćenih isečenih lignji
- svež peršun (grubo iseckan)
Priprema:
- Na ulju (3 kašike) popržite crni i beli luk
- Dodajte paradajz i začine
- Propržite 5 minuta i dodajte pelat
- U drugom tiganju propržite lignje (cca 4 minuta)
- Pečene lignje dodajte u sos, zajedno sa peršunom
- Isključite ringlu, promešajte i pustite da odstoji 10 minuta
- Poslužite sa prepečenih hlebom ili pečenim krompirom
Prijatno ;)
Recept pripremio: Blaž IvanovičRosmarino kuvar u Ex Masterchef Slovenija Contender |