Hrono punjeni patlidžan iz Rosmarino Hot Stone pekača
- 25.2.2016.
Možda ste čuli za hrono način ishrane. Ovaj način ishrane podrazumeva pravilno kombinovanje namirnica i obroke u tačno predviđeno vreme, sa propisanim pauzama između. Ovaj način ishrane restriktira veoma mali borj namirnica, pa se lako uvodi i jednostavno je pridržavati se ovog režima.
Danas vam predstavljamo recept jednog od naši zadovoljnih kupaca, Danijele Banda. Ona je spremala punjeni patlidžan u pekaču Rosamrino Ho Stone i podelila slike i recept sa nama.
Sastojci:
- nekoliko patlidžana (u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate)
- maslinovo ulje
- limun
- kečap ili domaći pelat
- crvena paprika
- mocarela
- parmezan
- so, biber, bosiljak, peršun, beli luk i crveni luk
Priprema:
Patlidžane oprati i prepoloviti, posoliti ih da otpuste gorčinu i zasecite unakrst kao na slici.
Zatim ih premažite mešavinom maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i peršunovog lista.
Premažite ih kečapom i smestite u pekač Rosmarino Hot Stone. Kriške patlidžana pospite iseckanom crvenom paprikom, crvenim lukom, belim lukom i bosiljkom. Odozgo stavite mocarelu i listiće parmezana.
Zapecite u rerni, oko 30 minuta na 200 stepeni.
Ostaje vam samo još da uživate!
Prijatno!