Dimljena butkica u testu

  • 22.9.2017.

"Ovu butkicu domaćice obično spremaju za Božić ili Uskrs, i peku na kiselom kupusu, ili je peku umotanu u testo sa svih strana, pa bude bukvalno kao jedna velika pogača punjena celom butkicom. Ja sam spojila te dve varijante i ispekla je kako se meni sviđalo, da mi bude sočnija i lakša za seći. I pekla sam je baš sad, jer nam se jelo masno i slasno.

U svakom slučaju odlična je, i ako imate jedan dobar pekač onda ste na dobitku, jer se u njemu najlepše ispeče.

Sastojci:

- 1 svinjska dimljena butkica težine oko 1 kg – prvo obarena pa izvađena kost
- kiselog kupusa po želji
- hlebno testo, oko 500 gr (klasično kiselo testo: brašno, voda, kvasac, so)
- lovorov list, biber u zrnu, so po ukusu 

Priprema:

Na dno pekača stavite iseckan kiseli kupus, preko njega začine i obarenu butkicu, a preko butkice razvucite hlebno testo. Pokrijte je potpuno, neka slobodno deo testa upadne među kupus, neće smetati. Poklopite i stavite u rernu da se peče narednih sat vremena na 200 stepeni. Pečeno jelo ostavite da se prohladi pre jela da biste ga lakše sekli na lepu parčad.
Prijatno!"


Rosmarino kuvarica Snežana Gavrančić

Recept pripremila

Snežana Gavrančić

Kuvarica i blogerka

www.bonappetitns.com

Share News